Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τα δικά μας Αμυγδαλωτά



Καλησπέρα φίλες μου.

Σήμερα έφτιαξα σπιτικά αμυγδαλωτά. Μια παλιά νησιώτικη συνταγή από την Ύδρα, με αμύγδαλα δικά μας.

Είναι αρκετά εύκολη συνταγή και ελπίζω να σας αρέσει.


Υλικά

500 γρ αμύγδαλα
3 ασπράδια
250 γρ ζάχαρη
1 φρυγανιά
ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βράζω τα αμύγδαλα περίπου 20 λεπτά μέχρι να βγαίνει το φλούδι τους. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν
και τα ξεφλουδίζω. Τα ρίχνω στο multi λίγα λίγα και τα αλέθω. Σε μια λεκάνη ρίχνω τα αμύγδαλα αλεσμένα, τη ζάχαρη και τη φρυγανιά κι αυτή αλεσμένη. Συμπληρώνω ένα ένα τα ασπράδια μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται.

Πλάθω μικρά μπαλάκια και με το χέρι τους δίνω σχήμα από μικρό αχλάδι. Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και πριν τα βάλω στο φούρνο τα ψεκάζω με ανθόνερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω για 20 λεπτά.

Όταν πάρουν λίγο χρώμα, τα βγάζω, ξαναψεκάζω με ανθόνερο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Τα γλυκάκια μας είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου