Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Πανδαισία σπιτικών γλυκισμάτων απο τη Λούσω



Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα δεν έχουμε κάποια συνταγή. Σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω μια καλή φίλη, με πολύ μεράκι που έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τα γλυκά της και όχι μόνο.
Η Ελσα κρατάει απο τη Μικρά Ασία και αυτό λέει πολλά για τις συνταγές της. Η γιαγιά της, η κυρία Ελισάβετ έδωσε το όνομα στην επιχείριση, αφού το Λούσω ήταν το όνομα που τη φώναζαν τότε.

Ας αφήσουμε την Ελσα να μας περιγράψει με λίγα λόγια το πώς ξεκίνησε.

Πριν απο τρία χρόνια κληρονόμησα ενα κτήμα. Στο κτήμα αυτό υπάρχουν αρκετά δέντρα κυρίως οπωροφόρα (λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές)!!!
Όπως καταλαβαίνετε όταν ωρίμαζαν οι καρποί τρώγαμε 3 οικογένειες και τα υπόλοιπα τα μοιράζαμε από 'δω κι από 'κει...
Τα περισσότερα έπεφταν κάτω και σάπιζαν. Άρχισα λοιπόν να φτιάχνω για το σπίτι μαρμελάδες και κανα γλυκό αλλά  μέχρι εκεί.
Μια Κυριακή απόγευμα έρχεται ο πατέρας μου ( ο οποίος φροντίζει εβδομαδιαίως το κτήμα και   φυτεύει εποχιακά λαχανικά όλο το χρόνο) στενοχωρημένος και μου λέει : 'Δεν ξέρω τι να τα κάνω;;;;' Αυτό ήταν!!!!! Μέσα σε μια ώρα είχα βρει τι θα τα κάνω.
Σκέφτηκα....τι μπορώ να φτιάξω με κάθε φρούτο που να διατηρείται κιόλας;  Προμηθεύομαι λοιπόν βάζα μπουκάλια ζάχαρη και μεγάλες κατσαρόλες και ξεκινάω....
Γέμισα ένα ολόκληρο σαλόνι!!!!!!!!
Άρεσε και το συνέχισα............



Η Ελσα φτιάχνει σχεδόν τα πάντα. Απο γλυκό σταφύλι, καρυδάκι, φράουλα, πορτοκάλι, λεμόνι, βύσσινο, περγαμόντο, σύκο, μανταρίνι, μέχρι λικέρ όπως Amaretto, κανελάδα, βύσσινο, limonzelo, μανταρίνι αλλά και απίστευτες μαρμελάδες.



Νομίζω αξίζει ολοι να δοκιμάσετε τις δημιουργίες της Ελσας. Εμείς το κάναμε και μπορούμε να πούμε οτι όλα ήταν φρεσκότατα και γευστικότατα. Και πάν απ όλα με αγνά υλικά και σπιτικές συνταγές.

Θα βρείτε περισσότερα στη σελίδα της Ελσας στο Facebook  (δείτε το λίνκ στο κάτω μέρος της σελίδας μας ).

Ελσα καλή επιτυχία και πάντα να μας γλυκαίνεις πάντα !!!

1 σχόλιο: