Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κριτσίνια πολύσπορα

Η πρώτη μας συνταγή λοιπόν και είμαι σίγουρη οτι θα την λατρέψετε.
Κριτσίνια με ηλιόσπορο και λιναρόσπορο. Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Υλικά για περίπου 2 ταψιά

350 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
50 γρ ηλιόσπορο
50 γρ λιναρόσπορο
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σε ένα μπολ το αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη, τους ηλιόσπορους και τους λιναρόσπορους και ανακατεύουμε ξανά. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

Κατόπιν πλάθουμε μπαστουνάκια όσο περίπου το δάχτυλο μας σε πάχος, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Διατροφικά στοιχεία ανα 100 γρ (περίπου 5 με 6 μέτρια κριτσίνια)

Θερμίδες : 374
Πρωτεΐνη : 8 γρ
Υδατάνθρακες : 45.9 γρ
Λίπη : 27.6 γρ







1 σχόλιο: