Καλημέρα σας! Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για μία ιδιαίτερη μηλόπιτα. Η συνταγή αυτή είναι της μανούλας μου! Το ιδιαίτερο έχει να κάνει με την υφή της ζύμης στο πάνω μέρος που μοιάζει με τριφτή (φωτό) . Πάμε να δούμε τα υλικά..
Υλικά
Για τη ζύμη
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 Βιτάμ (πλάκα)
1 σακουλάκι bakin powder
1 βανίλια
Για τη γέμιση :
4 - 5 μεγάλα μήλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
κανέλα τριμμένη (1 με 2 κουταλιές της σούπας κοφτές)
Εκτέλεση
Ρίχνω σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, το bakin και τη βανίλια και ανακατεύω. Κατόπιν ρίχνω το Βιτάμ, το οποίο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι μαλακό ή λιωμένο. Ρίχνω και το αυγό το οποίο το έχω χτυπήσει ελαφρά. Πλάθω με το χέρι τη ζύμη μέχρι να γίνεται μικρές μπαλίτσες.
Σε μια λεκάνη τρίβω τα μήλα στο χοντρό τρίφτη, προσθέτω τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύω ελαφρά.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ βάζω τη μισή ζύμη, κατόπιν τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία.
Πραγματικά την έχω δοκιμάσει και είναι εξαιρετική !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εκανα και δεν παιζεται σε γευση και εμφανιση!Συγχαρητηρια ειναι υπεροχη! Δοκιμαστε τη και με παγωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή