Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σπιτικό Παγωτό με Αρώνια, Μύρτιλλα και Κράνμπερι


Καλησπέρα σε όλες τις φίλες και τους φίλους. Το καλοκαιράκι πλησιάζει και μαζί η ώρα για παγωτό.
Σήμερα φτιάχνουμε λοιπόν σπιτικό παγωτό, αγνό και υγιεινό για τα παιδάκια μας αλλά και εμάς. Το παγωτό μας περιέχει επίσης αποξηραμένα φρούτα όπως Αρώνια, Μύρτιλλα και Κράνμπερι που δίνουν μια ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Πάμε να δούμε τη συνταγή και την εκτέλεση.

Υλικά

1 κουτάκι σαντιγί Morfat
1 γάλα ζαχαρούχο
1 μεγάλο γάλα Εβαπορέ με λίγα λιπαρά
Μία βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης
2 κουταλιές της σούπας Αρώνια
2 κουταλιές της σούπας Μύρτιλλα
2 κουταλιές της σούπας Κράνμπερι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη σαντιγί για 4 με 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη βανίλια και το εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και μαζί και το γάλα Εβαπορέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2 με 3 λεπτά.

Στο σημείο αυτό όποιος έχει παγωτομηχανή, αδειάζει το μείγμα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε βάλει να γυρίζει. Οταν το μείγμα αρχίζει σιγά σιγά να παγώνει, ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και το αφήνουμε να γυρίζει στην παγωτομηχανή για 4 με 5 λεπτά. Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μπώλ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στη μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε ελαφρά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Μετά απο μία ώρα το ξαναβγάζουμε και ανακατέυουμε πάλι. Το τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Αυτό το κάνουμε για να μην κρυσταλλώσει και για να μην πάνε όλα τα φρούτα στον πάτο του μπώλ.

Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή οτι άλλο θέλετε.

Καλή επιτυχία !!!

1 σχόλιο: