Καλησπέρα φίλες μου καλές. Χαθήκαμε αλλά επιστρέφω με μια χορταστική συνταγή. Θα φτιάξουμε κοτόπιτα με πιπεριές και φρέσκα μυρωδικά. Πάμε λοιπόν.
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο ψημένο και ξεκοκκαλισμένο
- 3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη και πράσινη)
- 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3-4 κλαδάκια άνηθο φρέσκο
- 3-4 κλαδάκια μαϊντανό φρέσκο
- 3-4 φέτες μπέικον
- 150 γρ γκούντα τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
- Χωριάτικο φύλλο για πίτες (εγώ χρησιμοποιώ το Ζαγορίσιο)
Εκτέλεση
Ψήνουμε και κατόπιν ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 3 με 4 κουταλιές πάπρικα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε στο μπολ με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε επίσης τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Τέλος χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε 3 φύλλα και τα τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ταψιού με την εξής διαδικασία. Απλώνω το πρώτο φύλλο, λαδώνω, απλώνω το δεύτερο φύλλο, λαδώνω και απλώνω το τρίτο φύλλο.
Κατόπιν προσθέτω τη γέμιση και την απλώνω να πάει παντού στο ταψί. Στη συνέχεια τοποθετώ ακόμα 3 φύλλα με την ίδια διαδικασία όπως και με τα φύλλα που μπήκαν κάτω.
Όταν τελειώσουμε με τα φύλλα, λαδώνουμε, αλείφουμε με λίγο γάλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 185 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Καλή όρεξη και περιμένω σχόλια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου