Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Νηστίσιμο ρύζι με λαχανικά χωρίς λάδι


Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και θα φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο φαγητό, απλό, γρήγορο αλλά πάνω από όλα νηστίσιμο και ειδικά για σήμερα χωρίς λάδι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, καροτίνη και λυκοπένιο. Επειδή έχει πολύ λίγες θερμίδες μπορεί να καταναλωθεί και σε περιόδους δίαιτας.

Τα υλικά είναι πολύ απλά όπως θα δείτε

Υλικά

1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ξερό
1 φλιτζάνι μικρά καροτάκια έτοιμα κατεψυγμένα ή ένα καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
3 πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
4 με 5 κουταλιές της σούπας σόγια σώς
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό κρέμα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές ρίχνουμε τα καροτάκια και τσιγαρίζουμε.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια και το βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα για ένα με δύο λεπτά.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή μακαρόνια.

Καλή όρεξη και περιμένω τα σχόλια σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου