Σήμερα φίλες μου καλές θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο γρήγορα σπιτικά σοκολατάκια με αμύγδαλο. Και επειδή αυτές τις μέρες της νηστείας όλο και κάποιο γλυκάκι θέλουμε, αυτά τα σοκολατάκια είναι και νηστίσιμα.
Υλικά
1/2 κιλό αμύγδαλο καθαρισμένο, άψητο και ανάλατο
250 γρ κουβερτούρα ( 2 τεμάχια των 125 ) Εγώ προτιμώ τη Γιώτης, είναι λίγο πιο πικρή και περιέχει περισσότερο κακάο.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο. (Στον αέρα για περίπου 15 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να πάει η σοκολάτα σε κάθε αμύγδαλο.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε 4 με 5 αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε ένα απλωμένο αλουμινόχαρτο ή σε ένα δίσκο να κρυώσουν.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο αλλά και εκτός ψυγείου.
Αυτό ήταν, εύκολα και γρήγορα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου