Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λεμοντσέλο


Λεμοντσέλο

Το λεμοντσέλο ή λιμοντσέλο είναι ένα πολύ ωραίο λικέρ από λεμόνι με υπέροχο άρωμα. Συνήθως σερβίρεται μετά το φαγητό παγωμένο βοηθώντας στη χώνεψη αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Η καταγωγή του είναι όπως καταλάβατε από την Ιταλία. Η καλύτερη εποχή για να κάνετε αυτό το λικέρ είναι την άνοιξη και προτείνω να προτιμήσετε λεμόνια ακέρωτα ή βιολογικά.

Υλικά
φλούδα από 4-5 λεμόνια μεγάλα, ακέρωτα
150 γρ. ζάχαρη
750 γρ. βότκα

για το σιρόπι
170 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό

Εκτέλεση

Με το σφουγγάρι της κουζίνας πλένουμε καλά τα λεμόνια.
Κόβουμε τη φλούδα προσέχοντας να είναι μόνο το κίτρινο μέρος και όχι το άσπρο γιατί θα πικρίσει. (Είναι πολύ εύκολο αν χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια).
Βάζουμε τη βότκα, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού σε μια κανάτα και τα αφήνουμε για 4 ημέρες ανακατεύοντας κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη. (Δε χρειάζεται να είναι στον ήλιο).

Μετά από 4 ημέρες το σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ζάχαρη και νερό και κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ρίχνουμε στη βότκα που είχαμε σουρώσει.
Διατηρείται και σε θερμοκρασία δωματίου αλλά είναι καλύτερο στο ψυγείο!

Καλή επιτυχία !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου