Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σπιτικές Τηγανίτες με Μύρτιλα, Βρώμη και Στέβια




Γεια σας φίλες και φίλοι. Σήμερα θα δούμε μια συνταγή για να φτιάξουμε τις πιο υγιεινές, διαιτητικές και πάνω απ όλα νόστιμες τηγανίτες. Οι τηγανίτες αυτές γίνονται με βρώμη, στέβια και μύρτιλα. Φυσικά μπορείτε να τις συνοδέψετε με οτι εσείς θέλετε. Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη, που σημαίνει οτι μπορεί να γίνει εύκολα το πρωί, πριν φύγουν τα παιδιά για το σχολείο αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή θελήσετε ένα ‘καθαρό‘ γλυκάκι. Επίσης είναι ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα αφού περιέχει πρωτεΐνη, καλά λίπη και καθόλου ζάχαρη.
Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

100 γρ βρώμη
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 αυγό
1 κσ μπέικιν πάουντερ
1.5 κούπα γάλα
4 κσ στέβια
Χυμό απο μισό πορτοκάλι
50 γρ αποξηραμένα μύρτιλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη βρώμη σε ένα μούλτι και αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το αλέυρι, το γιαούρτι, το μπέικιν, τη στέβια και το αυγό με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα χυλός. Αν ο χυλός είναι δύσκολος στο ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα μύρτιλα, το χυμό πορτοκαλιού.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει αρχίζουμε τη διαδικασία του ψησίματος. Με μία κουτάλα ρίχνουμε μια ποσότητα στο κέντρο του τηγανιού όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτό.


Όταν θα δείτε να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος θα γυρίσετε με μια σπάτουλα την τηγανίτα από την άλλη μεριά και θα ψήσετε για 1 με 2 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε την τηγανίτα και συνεχίζετε τη διαδικασία.

Συνοδεύετε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, Cranberries και λίγα τριμμένα καρύδια. Μπορείτε ακόμα να βάλετε λίγο μέλι ή σιρόπι φράουλας. Η γεύση θα σας απογειώσει.

Καλή επιτυχία.

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου