Μία απλή και πολύ γευστική σαλατούλα. Ενας άλλος τρόπος για να φάμε φακές και να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς όμως τις πολλές σάλτσες.
1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι φακές
Για τη βινεγκρέτ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
8 φύλλα ραντίτσιο
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να παραμείνουν τρυφερές.
Τις στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που μας έχει μείνει. Φροντίζουμε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα ραντίτσιο.
Καλή όρεξη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου