Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Αυγά Γεμιστά Με Κάπαρη Και Φέτα


Μία νόστιμη πρόταση για μεζεδάκι, που περιέχει όμως αρκετή πρωτεΐνη, βιταμίνες Α, Ε, C, K, Νιασίνη, Ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φλαβονοειδή.

Υλικά

4 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη και στραγγισμένη κάππαρη
1/4 φλιτζανιού τρίμμα φέτας
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Πάπρικα για γαρνίρισμα
Φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Βάζετε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι το οποίο γεμίζετε με ζεστό νερό και τα βράζετε για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μετά, τα βάζετε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζετε.

Ενώ ακόμη βράζουν τα αυγά, χτυπάτε στο μπλέντερ στον πολυκόφτη τη φέτα και την κάππαρη.

Κόβετε τα αυγά στη μέση (κατά μήκος) αφαιρώντας προσεκτικά τους κρόκους, τους οποίους βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ ένα κουταλάκι λάδι και λιώνετε τους κρόκους με ένα πιρούνι. Βάζετε μαζί τη φέτα με την κάππαρη καθώς και τη ρίγανη και ένα ακόμη κουταλάκι λάδι. Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τα ασπράδια με μια μικρή ποσότητα από το μείγμα. Το πατικώνετε κάπως, πασπαλίζετε με πάπρικα και γαρνίρετε με τα φυλλαράκια του μαϊντανού. 

Σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου